Thursday, 20 March 2014

80's Kid

SENYUM SORANG2 BACA NIE .. hehhee.. Apa kenangan anda zaman menjadi budak-budak ? Mustahil tidak pernah terjadi. Rugi kalau ta tengok.          
1. Buka kipas, cakap dengan kipas, nak dengar suara bertukar.          
2. Naik kereta, tengok bulan, ingat bulan ikut kita.          
3. Naik basikal, boleh lepas tangan dari 'handle', rasa hebat.          
4. Masa sekolah ada orang bagi milo free, lepas ambil sekali, menyamar jadi orang lain beratur ambil lagi.          
5. Lukis burung guna huruf 'm'.          
6. Lukis matahari di penjuru atas kertas lukisan dan antara bukit.          
7. Masa kecil fikir bentuk hati macam nie ♡
8. Tutup peti ais dengan perlahan, sebab nak tengok bila lampu dia mati.          
9. Main belon sabun dalam bilik air time tengah mandi, 1 jam dalam bilik air.          
10. Fikir dunia kartun memang wujud.          
11. Makan singgam, lepas tuh jilat sampul dia sebab nak tepek tatoo kat tangan.          
12. Gigit kulit nugget dulu kemudian baru makan isi sebab tak nak cepat habis.          
13. Koyak tengah-tengah buku latihan sebab nak buat kapal terbang, sampan, origami.
14. Susun kusyen dan buat seni binaan.
15. Fikir sticker lesen P dengan L kat kereta P untuk perempuan, L untuk lelaki.          
16. Kawan terpijak kasut sekolah, lepas tuh pijak kasut dia balik.          
17. Lepas abes peperiksaan akhir tahun, guna buku matematik buat main SOS.          
18. Beli sharpener yang ada cermin sebab nak betulkan tudung, main pantul cahaya. Lepas tuh tak bagi kawan tiup takut tumpul.
19. Hembus nafas kat cermin tulis saya sayang awak.          
20. Anggap zaman dahulu dunia berwarna hitam putih sahaja.          
21. Tuang air panas dalam piring sebab nak bagi sejuk, kemudian minum dalam piring.
22. Tak bagi kawan korek pensel di kedua-dua hujung nanti mak mati.        
23. Bila blackout, pakai lilin buat pelbagai aksi dengan bayang-bayang.          
24. Sebelum minum susu kotak, koyak dulu tepi dia, tengok sama ada tanda + atau -. Orang cakap kalau tanda -, tak boleh minum. Pastu terus buang. Hahha :'D         
25. Susun snek bentuk cincin (Super Ring) pada setiap jari kemudian makan satu persatu.
26. Tengok tanda kat tapak tangan. Kalau berbentuk K bermaksud nanti jadi orang kaya kalau berbentuk M nanti jadi orang miskin.
27. Ingat kalau tertelan biji, pokok akan tumbuh dalam perut.          
#Copy kalau pernah anda buat semua nie..          *Copy ramai2 hahhahaxD  .. seriussss.. rinduu gilerr masa zaman nie.. sbb sekarang tak boleh dah :( . Heheee . Betol tak ? :'D

No comments:

Post a Comment