Wednesday, 18 December 2013

Sharing some picture to think it together

Gambar diatas namanya Karma Rules, meaning to say, you did something to others, you'll get what you've did to them... that's karma... bila difikir2 balik ada betul or kebetulan yang tepat di mana ia terjadi kepada kita semula selepas kita buat dajal or aniaya orang lain,... so, BEHAVE... 

This kind of situation selalu kita lalui dalam kelas kan ?? CIkgu, lecturer akan cakap ada something yang dia akan skip sebab tak berapa penting untuk kita belajar pada masa itu, but then bila kita naik sem or sambung belajar lagi, pensyarah sorang tu plak cakap you should have learned it from previous courses... lawak kan ? but thats the reality... 
 
this pic plak tells us that this man sangat lucky,... dia masih lagi ok walaupun selepas accident dengan keadaan kereta yang rosak teruk dan kemek habis tuh,.... sometimes the time is yet to come for our turn,... 

This two situation menggambarkan apa yang berlaku dalam dunia sebenar, di mana cara orang sekarang nak ambil duit kita dengan cara yang professional yang mungkin kita tak terbayang pun sebenarnya, dan kecurian yang seolah di benarkan oleh kita sendiri, so peringatan untuk kita semua, berhati2 kalau nak sign apa2 dokumen or perjanjian.... 

I love this qoute, dont know why but somehow its like teaching our young kid to be smart not to be obeying on every single thing without thinking WHY?? 

there's a lot to say on this pic, kalaulah kita bukan orang yang seterusnya, mungkin kita akan ketawa macam orang yang berbaris d belakang sana.  but, try to look on the red circle face, muka dia pucat danlain macam... sebab dia mungkin akan menjerit seperti kawan doa yang sedang di cucuk di depan mata dia tuh... hu3,... 


*
*
*
enough for today, 
I'll Share some other pic next time,.. 
sambil2 membaca dan mentelaah buku, tak ada salah untuk kita rehatkan minda dan mencari Keagungan dan Kebesaran NYA mengikut Kepercayaan kita sendiri..... 

Regards, 
-MAB-

No comments:

Post a Comment