Sunday, 8 January 2017

Borhan's Family Day at Kampungstay Desa Murni Sanggang

Alright,... entah kenapa rasa macam nak menulis plak... dah lama meninggalkan kerja yang kalau dulu memang suka nak menulis nih...

Kali ni nak cerita pasal family day ameen sekeluarga.... Bukan selalu dapat gathering family reramai... semua ada... raya pun tak ada semua yer... sebab penggiliran abang-abang dan kakak balik ke rumah pasangan masing2... so, kami sekeluarga berpakat ramai2 untuk buat gathering nih... tarikh yang dipilih pun boleh kata semua orang boleh cuti dan yang paling penting, adik bongsu yang sekarang tengah belajar kat UMK pun cuti dan boleh bersama masa gathering nih....

Tempat yang dipilih ini pun adik bongsu yang cadangkan sebab dia pernah buat Latihan Industri kat tempat ni. Dan sememangnya tempat ini tak mengecewakan.... best dan memuaskan hati semua adik beradik....

Ok, Adik beradik Ameen nih tak ramai mana pun,... ada 9 orang jer.. (4 Lelaki dan 5 perempuan)... dan ameen anak yang ke-6..... dan dalam family ameen ni... ada 2 orang jer yang belum kawin lagi... siapa?  cer teka ? heheheh yang belum kawin ameen n adik bongsu jer ... 2 orang lagi adik perempuan ameen dah kawen......

Berbalik cerita family day ini, Kami sepakat pilih 25 Disember 2016... dan kami tempah bilik dan pakej kat tempat ni lebih dari 6 bulan... sebabnya? sebab... tempat ni memang dapat sambutan dan tarikh2 cuti umum ni selalu jer penuh rumah-rumahnya... so kami pilih, booked dan bayar awal2... kami adik beradik memang dalam fikiran tak nak susah2 memasak or pening kepala untuk arrange aktiviti ketika bercuti kat sini... soo, kami amik pakej yang disediakan kat sini dan memang berbaloi walaupun kami rasa sedikit mahal...

sesampai jer kat sana, boleh masuk bilik dan aktiviti sendiri... yang bestnyer... anak-anak buah semua dah main kolam renang kat tengah-tengah kampungstay ini... dan pak sedara yang besar-besar ni main basikal, main ping-pong, congkak, karom...

malamnyer baru lah ada aktiviti barbeque... cuma dah siap di bakar oleh pihak resort... hurm... memang cuci tangan kami kat sana... kenyang sekenyang-kenyang nyer... ameen pun dah naik berat badan dek sebab makan banyak sangat kat sana... dan Emak adalah orang yang paling happy melayan cucu-cucu yang seronok bermain dan kemeriahan anak-anak dan menantu dia beramah mesra sepanjang tempoh program ni.... 

keesokannya, aktiviti sukan disediakan oleh pihak resort untuk kami sekeluarga dan again, happy time untuk semua... 

Makan dan minum pun disediakan... kami makan jer.... makan pun kat astaka yang disediakan... yum yum sedap... makanan pun semua makanan ala pahang... kami makan sampai tak habis la makanan yang disediakan tu... sedap memang sedap

ni, Aktiviti untuk ibu mengandung dan Emak yang tak larat nak bergerak sangat... main bola beracun, tapi versi duduk... semua family turut serta.... dan pemenangnya.... isteri Along, Kak Ayu yer... walaupun tengah mengandung, sempat juga nak join this activity dan dengan bersungguh-sungguh bermain... anak-anak buah apatah lagi, bukan kepalang seronoknya.... 

Lambungan Kasih sayang... permainan untuk pasangan suami isteri... Ameen tak ada pasangan, so tak main la... sedeh kan ?  tapi tak per... yang penting, semua yang terlibat dengan game ni pun happy.... 

lagi Lambungan Kasih sayang

Antara yang paling sedap... Ulam-ulaman.... yum yum 

game budak-budak... anak-anak buah range umur bermacam-macam.... so, main jer la yerk.... isi air dalam botol pakai sponge... macam2 ragam

Tengok muka kakak dan adik ameen tu... happy sesangat la tu,... Muka kenyang.... 



4 orang perempuan tu adik-beradik ameen. yang baju hijau lelaki tu, adik ipar... Muka kami adik beradik sepesen kan ? heheheh 

irfan Syahmi main isi air dalam botol pakai Sponge... Anak abang de 

Semua Sepuluh anak buah dok berbaris nak main.... insyaAllah tahun depan akan bertambah lagi ahli keluarga.... dah lama jugak rasanya dok angka sepuluh ni... heheheheh 

Mendengar taklimat dengan penuh khusyuk.... 



abang - abang dok usha daging-daging yang tengah di bakar.... 



yang ni kami adik beradik (game orang besar) main... Main boling kelapa... Lupa sekejap stress kat tempat kerja.... yea.... heheheheh 

tengah mandi kolam kena panggil naik atas tuk amik hadiah.. tuh yang ada separuh bogel tu... hahahahah 



Baris, baris Sedia... hehehehe 



 antara menu yang disediakan... tuh... kerang tu lama takjumpa n makan.. yum yum sedap nyer... kerang bakar.. cicah ngan kicap pedas.... sedaknyer....



insyaAllah taun depan kita arrange kat Kedah plak.. since my adik bongsu nak tauliah habis Kor-Suksis Polis, kita buat gathering kat sana. alang-alang dah buat kat UUM sintok, kita flashback tempat ameen belajar kat sana nanti.. heheheh... tak sabar... 

-adios-

No comments:

Post a Comment