Sunday, 22 May 2016

Sabar cikgu... Sabar....

:
MURID: Cikgu. Boleh saya tanya soalan
CIKGU: Tanyalah...
MURID: Macamana nak simpan gajah dalam almari.
CIKGU: Tak tahu.
MURID: Senang ja. Buka pintu almari, masukkan gajah.
CIKGU:..

MURID: Nak tanya lagi cikgu.
CIKGU: Hmm. Tanya lah
MURID: Mcmana nak simpan keldai dalam almari.
CIKGU: Oh senang ja. Buka pintu almari, masukkan keldai...
MURID: Salah... Kena keluarkan gajah tu dulu.
CIKGU: Awak main2 ya...
MURID: Tak adalah.

MURID: Cikgu. Kalau singa buat birthday party, semua binatang pergi, last sekali siapa yg tinggal.
CIKGU: Tinggal singa lah, sebab dia maksn habis semua binatang2 tu.
MURID: Salah. Keldai, sebab dia masih lagi dalam almari.
CIKGU: Ishh... Kamu ni...

MURID: Soalan last cikgu.
CIKGU: Ok.
MURID: Mcmana cara nak berenang kat sungai yg banyak buaya.
CIKGU: Tak ada cara. Saya kena guna bot.
MURID: Salah. Berenang je lah.
CIKGU: Kamu nak mati kena makan dgn buaya ka...
MURID: Tak mati lah. Kan semua binatang pergi bithday party singa.
CIKGU: .... ....

MURID: Cikgu2, soalan paling last, ya.
CIKGU: Baikla. Ha, apa?
MURID: Kenapa bila naik bas ada tempat duduk basah?
CIKGU: Ada orang tumpahkan air.
MURID: Salah. Sebab..tadi kan berenang kt sungai..
CIKGU: @#$&^*.............

Just utk hilangkan stress
................

No comments:

Post a Comment