Friday, 6 June 2014

Cuti Perayaan Gawai

Seperti biasa, setiap tahun, negeri Sarawak dan Sabah akan menyambut dan meraikan perayaan Gawai dan Kaamatan pada 1 dan 2 jun setiap tahun. Dan kebetulan pada tahun nih tarikh tuh jatuh or terkena pada musim cuti sekolah,... Maka berduyun duyun la manusia semua bercuti beramai-ramai yang pada kiranya nak bawak anak masing-masing berjalan dan juga nak beraya gawai...

Tidak seperti 2 tahun sebelum ini, ameen yang selalunya akan book tiket awal nak balik kampung, tahun nih ntah macam mana, perasaan nak balik kampung tu tak sehebat 2 tahun lepas.... bila dah tinggal seminggu jer nak cuti Gawai, baru terkial-kial nak cari tiket balik,...

Waktu tuh, jangan cakap lah mulut melopong macam gua kelawar tengok harga tiket... Mahal giler siot,... so, pendam kan ajer lah perasaan nak balik kampung tu... dok jer kat kuching nih, beraya gawai sorang diri d Rumah,,.... Best jugak dok umah sensorang nih ek,... hehehe,... apa yang best???? heheheh

So, weekend memang dah tak kerja, Sabtu n Ahad, dan Gawai plak jatuh pada hari isnin n selasa, memang cuti sakan lah geng-geng yang menyambut perayaan gawai nih,.... memang rugi jugak lah ameen tak ambil kesempatan nih nak bercuti sama,.... kan???? what to do?? dan pejabat buka semula pada hari rabu, too bad, teramat la "RAMAI" yang kerja,.... sooo Bosan,....


No comments:

Post a Comment