Monday, 28 September 2015

WALK IN INTERVIEW, CAREER TALK, EVENT MERCHANDISE & FREE FOOD!

Hello warga Sarawak! Ada berita gembira buat kitak
orang yang tengah becarik kerja, tmpt untuk praktikal &
sebagainya.

Innovation, Career and Education Fair 2015 ; ICE2015
CAREER FAIR akan diadakan di DeTAR, UNIMAS pada 6
& 7 OKTOBER tok! Banyak company besar-besar yang
akan join ICE2015 Career Fair antaranya NAIM Holdings,
ASTRO, EMART, Bank Islam, Sarawak Energy, Shell dan
banyak lagik! Semua company tok dibawa KHAS buat
warga di Bumi Kenyalang. Event tok juak dirasmikan
oleh Datuk Patinggi Tan Sri (DR) Adenan Satem.
Banyak manfaat yang akan kitak orang dapat dari
ICE2015 Career Fair antaranya ialah

LUCKY DRAW,
WALK IN INTERVIEW, CAREER TALK, EVENT
MERCHANDISE & FREE FOOD!

Jomlah rami-rami kita datang ke ICE2015 Career Fair!
Jangan lepaskan peluang keemasan yang jarang-jarang
ada tok.

Layari www.iceunimas.com untuk Pra-Pendaftaran &
hantarkan resume TERBAIK kitak orang ke
cv.mygemsportal.com.my/sfcf dan bersedia untuk
temuduga!

[TERBUKA KEPADA SEMUA, KEMASUKAN ADALAH
PERCUMA!]

# ICE2015
# SFCFUNIMAS
# 6thand7thOctober

LIKE & SHARE ICE OFFICIAL PAGE :

Facebook: http://www.facebook.com/ICEUNIMAS
Twitter : https://twitter.com/ICEUNIMAS
Instagram : http://www.instagram.com/iceunimas
LinkedIn : https://my.linkedin.com/pub/ice-unimas/
100/787/499
Youtube : https://www.youtube.com/channel/UCe4fIq-
xj1BBRfBdfFzs9zw

Sunday, 27 September 2015

Mun Faham tek Nak, coba translate lok...... Hahahaha lawak lawak lawak

Bersehe Bin Ikhtior,
Ladang Mentakab Estet,
Mentakab,
Pahang DM.               28.9.2015

Kepade
Guru Kelas 2Maju
Sek Men Mentakab 
Pahang DM

Per: Punce Anok Koi Dok Gi Skoloh
 Kala ngikut ke tajok pekare deratas te panjang ngat koi nok crite ke cekgu, keknyer koi ringkas ke aje laa bagi mudoh yak. Pagi isnin ari te koi macang skaler te laa ngantor anok pempuan koi dengan moto buruk koi ter. Molek lepas ajer ranta konar kubor kampong Gajoh Mati ter.. weeiiii pepalih laa kome due beranok betembung dengan resakse weh cekgu! Kalaa sekor tahan jugek, empat ekor weh nok ngerje ke atromen sorang..koi tengoh laju mbawok motor buruk koi ter, mujor tak kene pijok dek resakse ter, kalaa kene laa ari ter mbohhh mancut cirik koi due beranok ni, mujor ngat laa koi dan lagi ngelok. Keknye menyasor gek laa dalang kubang bawoh jalan ter. Puas pulok koi due beranok narik motor koi te naik katas lebuh. Jahanam gek laa motor koi ter, abih patoh nombo plet, hendar sengek, anok koi pulok abih baju skolohnyer kene lumpor.. Motor koi pulok puas bestat takmboh iduk. Ngelasnye koi tengkuh tengkuh ke kpale plaknye te baru laa buleh stat. Koi nengok ke resakse ter bekelaei begumpey lepas ke dalang semok wehhh cekgu. Koi pon toloookkk motor koi due beranok, agok doh jauh sikik dengan menatang te koi pon stat motor balik kerumoh. Balik dari situ laa anok niner koi te bahan laa demang sampe ke ari ni. Tengok laa esok kalaanye molek keboh demangnye ter, koi antor laa die ke skoloh macang bese yak. Jangan pulok esok cekgu dere pulok ke anok koi te pasei tok skoloh yak.. Puas pulok kite begumpey sok..hahahaa. Haraknye cekgu paham laa mende masaelohnyer anok koi te tok datang skoloh 3 4 ari ni. Banyok dah koi nulih surat nih. Mintok ngat jase baik cekgu tau duduk pekare sebenor anok koi te. Koi nok ke kampong seberang te pulok manjat petey. Assalamualaikom yak cekgu

Yang Sebenor
bersehe

Friday, 11 September 2015

Think,....

Rest in Peace

EMSK ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

EMSK: Alpha, bravo, charlie, delta...

Kinda True Indeed!!!!

True that!

You And I See

Album : You And I See
Munsyid : Unic
http://liriknasyid.com





Kawan bertahun kita bersama
Bagai semalam baru bersua
Kawan di hadapan oh indahnya
Kita bersama berkelana

Kawan bertahun kita bersama
Bagai semalam baru bersua
Kawan di hadapan oh indahnya
Kita bersama berkelana

Namun kita jauh
Di dunia sendiri
Bekalan sendiri (semangat sendiri)
Impian sendiri
Meski pun jauh namun
Kita tetap bersama
Dek ruang yang memisahkan kita

Kawan hidup ini umpama langit
Yang tidak selalu cerah
Kawan hidup ini umpama awan
Yang tidak selalu putih

Ingatlah (ingatlah kawan ingatlah)
Bintang-bingtang di langit
Takkan terus berkelipan
Ingatlah pelangi yang indah
Pasti akan hilang

Kawan jangan biarkan dirimu
Seperti rama-rama
Cantik namun akhirnya
Menjadi perhiasan di dinding

Kawan jangan biarkan dirimu
Umpama lipan dan kala
Berbisa namun akhirnya
Menjadi perhiasan dimeja tulis

Oh kawan jadilah seperti si matahari
Membakar diri demi insan sejagat
Oh kawan jadilah seperti bulan purnama
Menerangi malam yang gelap gelita
Menunjukkan jalan demi umat semesta

Lirik & Lagu : Copyright Control
Hijjaz Record Sdn. Bhd.

Wednesday, 9 September 2015

Indeed.....

Really miss those days

Kacang Oh Kacang

*Sangat menyayat hati!!
*Ambil Ikhtibar!!
*Sentiasa berhati² semua!!

*Ada sepasang suami isteri tua
 baru tiba di jeti Kuala Perlis
 dari Langkawi.
 Setelah menahan sebuah teksi,
 mereka duduk di tempat duduk
 penumpang belakang.
 Tiba²,
 Selepas 10minit si isteri
 bertanya kepada
 pemandu teksi.        

Makcik : Dik .. O .. Dik ..
                kamu nak makan
                kacang?

Pemandu Teksi : Boleh juga
                Makcik. (Sambil dia
                menghulur tangan
                ke arah nenek tu tanpa
                menoleh ke belakang).

*Setelah melihat tapak
 tangannya penuh dengan
 pelbagai jenis kacang,
 lalu pemandu teksi
 terus memasukkan
 ke dalam mulut.        

Pemandu teksi : Uihh!!
               Sedap kacang
               makcik ni! Fresh!!
               Tak bergaram.

*10minit kemudian
 makcik tu bertanya lagi.

Makcik : Dik,
                kamu nak lagi?

Pemandu teksi : Buleh juga.
               (Sambil menghulurkan
               tangan menadah)
               Lalu dimasukkan
               ke dalam mulut.

Pemandu teksi : Makcik
               dengan Pakcik tak
               makan kacang ke?

Makcik : ... Kau tau lah ...
               Kami ni tak dak gigi ...
               Beli coklat
               kat Langkawi tadi ...
               Ada kacang,
               kami kulum makan
               coklatnya saja,
               Tapi,
               kacangnya masih elok!!

Pemandu teksi : Huhhh!!
                              Jahanam!!
                                   😰

Thursday, 3 September 2015

Renungan Hari Ini

Rasulullah saw berpesan: "Sesungguhnya jika kamu meninggalkan ahli warismu kaya, itu lebih baik daripada kamu meninggalkan mereka dalam keadaan miskin sehingga mereka terpaksa meminta-minta kepada sesama manusia"

SINI

Tone Excel Anniversary Dinner

Beberapa pengumuman penting semasa Tone Excel Anniversary Dinner di Bukit Gambang Resort, Kuantan pada 21.8.2015 yang lepas, antaranya :
******************************************************************************************
.
1. Sebelum ini, jika kita topup RM30 akan dapat Data 1GB Percuma, sah untuk 7 hari. Namun, bermula sekarang kita Topup RM30, kita akan diberikan Data 1GB Percuma untuk 30 hari tanpa usik kredit RM30 tersebut.
.
2. Bermula Januari 2016, Tone Excel akan memberikan biasiswa dengan jumlah maksima RM60,000 kepada anak-anak ahli Tone Excel yang berjaya melanjutkan pelajaran ke Universiti Tempatan. (terma dan Syarat akan diumumkan oleh Tone Excel nanti)
.
3. Bermula dari sekarang, harga pakej data 1GB dikurangkan daripada RM42 kepada RM38
.
4. Pinjaman pendidikan berjumlah RM10,000 akan diberikan kepada anak-anak ahli yang aktif dalam bisnes Tone Excel minima setahun (terma dan syarat akan diumumkan Tone Excel nanti)
.
5. Kempen Bonanza MNP iaitu Kempen kekalkan nombor telefon lama, tukar ke Tone Excel yang bermula Januari - Disember 2016 akan menawarkan hadiah kereta BMW (pemenang akan diumumkan pada 2017).


TerBAIK!!!!!