Saturday, 31 May 2014

#TTTE #Prepaid That Pays

Ramai yang ketawa bila Tone Excel - Captain Jai jual sim card. Bukan saja Captain, malahan Doctor, Engineer, Professor, Cikgu, Pensyarah dan ramai lagi golongan professional yang sudah beralih menjadi pengguna BIJAK.
Rakyat Malaysia membelanjakan RM33 Billion setahun untuk handphone. Dan RM33 Billion ini kesemuanya masuk kantung syarikat telekomunikasi.
Sekarang tidak lagi bila kita bertukar menjadi pengguna BIJAK dan beralih ke Tone Excel sim card.
Sebahagian dari RM33 billion itu dikongsi dengan pengguna sim card Tone Excel.
Dapat 0.000001% dari RM33 Billion pun dah mencukupi.
PM / Call / WhatsApp / SMS 010-2675011

www.toneexcelwow.org/amienmamat

Mimpi

MIMPI SEORANG GADIS =============================
Untuk Renungan Bersama..... =============================
Rakaman ini dipetik dari program Motivasi Pagi -TV 3 (6.30 pagi)oleh Ustazah Noorbayah Mahmood =============================

 Seorang gadis datang menemui Rasulullah dengan tangan kanannya disorokkan ke dalam poket bajunya.. Dari raut wajahnya, anak gadis ini sedang menanggung kesakitan yang amat sangat.

Lalu Rasulullah menegurnya.
"Wahai anakku, kenapa wajahmu menampakkan kamu sedang kesakitan dan apa yang kamu sorokkan di tanganmu?"

Lalu gadis malanginipun menceritakan hal yang berlaku padanya

"Ya, Rasulullah, sesungguhnya aku adalah anak yatim piatu. Malam tadi aku telah bermimpi dan mimpiku itu telah membuatkan aku menanggung kesakitan ini." Balas gadis tadi.

"Jika tidak jadi keberatan, ceritakanlah mimpimu itu wahai anakku."

Rasulullah mula tertarik dengan penjelasan gadis tersebut.

"Aku bermimpi berjumpa ibuku di dalam neraka. Keadaannya amat menyedihkan. Ibuku meminta diberikan air kerana dia amat dahaga kerana kepanasan api neraka itu hingga peluh tidak sempat keluar kerana kekeringan sekelip mata."

Gadis itu berhenti seketika menahan sebak.

"Kemudian ku lihat di tangan kirinya ada seketul keju dan di tangan kanannya ada sehelai tuala kecil. Beliau mengibas-ngibaskan kedua-dua benda tersebut untuk menghalang api dari membakar tubuhnya. Lantas aku bertanya ibuku, kenapa dia menerima balasan sebegitu rupa sedangkan ketika hidupnya ibuku adalah seorang hamba yang patuh dengan ajaran islam dan isteri yang taat kepada suaminya?

Lalu ibuku memberitahu bahawa ketika hidupnya dia amat bakhil..Hanya dua benda itu sahaja iaitu seketul keju dan sehelai tuala kecil pernah disedekahkan kepada fakir... Yang lainnya hanya untuk bermuka-muka dan menunjukkan kelebihan hartanya sahaja.

Lalu aku terus mencari ayahku. Rupanya beliau berada di syurga dan sedang menjamu penghuni syurga dengan makanan yang lazat dan minuman dari telaga nabi.

Ayahku memang amat terkenal kerana sikapnya yang dermawan dan kuat beramal.

Lalu aku bertanya kepada ayahku.

"Wahai ayah, ibu sedang kehausan dan menanggung azab di neraka. Tidakkah ayah ingin membantu ibu sedangkan di dunia ku lihat ibu amat mentaatimu dan menurut perintah agama"

Lallu dijawab oleh ayahnya

"Sesungguhnya beliau dan semua penghuni syurga telah dilarang oleh Allah dari memberi walau setitik air kepada isterinya kerana itu adalah pembalasan untuk kebakhilan yang dilakukan ketika di dunia"

Oleh kerana kasihan melihat azab yang diterima oleh ibuku, aku lantas menceduk sedikit air mengguna tapak tangan kananku lalu dibawa ke neraka.

Belum sempat air tersebut mencecah bibir ibuku, api neraka telah menyambar tanganku sehingga melecur. Seketika itu juga aku tersedar dan mendapati tapak tanganku melecur teruk. Itulah sebabnya aku datang berjumpa engkau ya Rasulullah."

Panjang lebar gadis itu bercerita sambil airmatanya tidak henti-henti mengalir di pipi.

Rasulullah kemudian meletakkan tongkatnya ke tapak tangan gadis tersebut lalu menadah tangan, berdoa memohon petunjuk dari Allah. Jika sekiranya mimpi gadis tersebut adalah benar maka disembuhkanlah agar menjadi iktibar kepada beliau dan semua umat Islam.

Lalu berkat kebesaranNya tangan gadis tersebut sembuh.

Rasulullah lantas berkata,

"Wahai anakku, pulanglah... .Banyakkan bersedekah dan berzikir dan pahalanya kau berikan kepada ibumu. Mudah-mudahan segala dosanya terampun..INSYAALLLAH."

"WAR-WARKANLAH KPD SELURUH UMAT MUHAMMAD UNTUK SECEBIS PEDOMAN AGAR TIDAK MENGAMAL SIKAP KEBAKHILAN TERHADAP SESAMA MANUSIA.....

#Tidak berat mana pon hanya baca copy dan paste sahaja :')
BACALAH SEKEJAP

KIAMAT menurut Agama Islam di tandai dgn:
          - Kemunculan Imam Mahdi
          - Kemunculan Dajjal
          - Turunnya Nabi Isa (AS) 
          - Kemunculan Yakjuj dan Makjuj
          - Terbitnya matahari dari Barat ke Timur
          - Pintu pengampunan akan ditutup
          - Dab'bat al-Ard akan keluar dari tanah & akan menandai muslim yang sebenar2nya
          - Kabut selama 40 Hari akan mematikan semua orang beriman sejati shg mereka tidak perlu mengalami tanda2 kiamat lainnya
          - Sebuah kebakaran besar akan menyebabkan kerosakan
          - Pemusnahan/runtuhnya Kabah
          - Tulisan dalam Al-Quran akan lenyap
          - Sangkakala akan ditiup pertama kalinya membuat semua makhluk hidup merasa bimbang dan ketakutan
          - Tiupan sangkakala yang kedua kalinya akan membuat semua makhluk hidup mati dan yg ketiga yang membuat setiap makhluk hidup bangkit kembali
          
πŸ‘‰  Nabi MUHAMMAD SAW telah bersabda:
          "Barang siapa yg mengingatkan ini kepada orang lain, akan Ku  buatkan tempat di syurga baginya pada hari penghakiman kelak"
          
Kita boleh kirim ribuan msg mesra, promote, bc yang  terlalu penting tapi bila kirim yang berkaitan dengan ibadah mesti berpikir 2x wlpn xgna kredit/bil.
          
πŸ‘‰  Allah berfirman : "jika engkau lebih mengejar duniawi daripada mengejar dekat denganKu maka Aku berikan, tapi Aku akan menjauhkan kalian dari syurgaKu"
          
πŸ‘‰    Itulah yg dimaksud dajjal yg bermata satu:ertinya hanya mmikirkan duniawi drpda akhirat.          Kerugian meninggalkn solat:
          Subuh:
          Cahaya wajah akan pudar.
          Zuhur:
          Berkat pendapatan akan hilang.
          Asar:
          Kesihatan mulai terganggu.
          Maghrib:
          Pertolongan anak akan jauh di akhirat nanti.
          Isya': 
          Kedamaian dlm tidur sukar didapatkan.
          Sebarkan dgn ikhlas. tiada paksaan dalam agama
          Niatkan ibadah(sebarkan ilmu walau 1 ayat)
         
πŸ‘‰    Nasihat Kubur:          πŸ”Š
          
          1). Aku adalah tempat yg paling gelap di antara yg gelap, maka terangilah .. aku dengan TAHAJUD
          
          2). Aku adalah tempat yang paling sempit, maka luaskanlah aku dengan ber SILATURAHIM..
          
          3). Aku adalah tempat yang paling sepi maka ramaikanlah aku dengan perbanyak baca πŸ“– AL-QUR'AN.
          
          4). Aku adalah tempatnya binatang2 🐍 yang menjijikan maka racunilah ia dengan Amal SEDEKAH,
          
          5). Aku yg menyepitmu hingga hancur  bilamana tidak Solat, bebaskan sempitan itu dengan SOLAT 
          
          6). Aku adalah tempat utk merendammu dg cairan yg sangat amat sakit, 😲 bebaskan rendaman itu dgn PUASA..
          
          7). Aku adalah tempat Munkar & Nakir bertanya, maka Persiapkanlah jawapanmu dengan Perbanyak mengucapkan Kalimah "LAILAHAILALLAH"
          
πŸ‘‰  Kirim πŸ“© ini semampumu dan seikhlasmu kepada sesama Muslim, sampaikanlah walau hanya pada 1 org..
          Karena, saat kamu membawa Al-Qur'an, setan biasa2 saja.
          Saat kamu membukanya, syaitan mulai curiga.
          Saat kamu membacanya, ia gelisah.
          Saat kamu mmahaminya, ia kejang2.
          Saat kamu mengamalkan Al-Qur'an dlm kehidupan shari-hari, ia stroke.
          Trus n trus baca & amalkan agar syaitan stroke semuanya juga jantungnya dan mati.
          Ketika anda ingin menyebarkan ini, lagi2 syaitan pun mencegahnya.
            
 πŸ‘‰     Syaitan berbisik;
          "Sudahlaaaaaah tak payah di SEBARKAN, tak penting pon, BUANG MASA saja, tak mungkin akan di baca "...
          
          Sekecil apapun amal ibadah, Allah SWT menghargainya puluhan kali ganda ..
          
πŸ‘‰ Ada 3 Hal dlm hidup yg tidak boleh kembali :
          1. Waktu
          2. Kata-kata
          3. Kesempatan
K: Kiblat
A: Arah
A: aku
B: Bersujud hingga
A: akhir
H: Hayatku

πŸ‘‰Ringankan tangan anda dengan copy paste msg ini πŸ˜ƒ
last tempat tido ialah liangl l[truncated by WhatsApp]

Friday, 30 May 2014

Salam perpisahan

Adat Pertemuan, pasti ada perpisahan....
Bak kata pepatah "Hujan Emas di Negeri Orang, Hujan Batu di Negeri Sendiri"
Setelah Lima tahun menumpahkan khidmat dan jasa di negeri Kenyalang ini, tibalah masa yang sememangnya di tunggu juga di nantikan oleh insan ini juga tidak ketinggalan diriku sendiri.

Hari ini merupakan hari terakhir secara rasminya sahabatku yang ameen kenali sejak hari pertama ameen jejakkan kaki ke pejabat Jabatan Perdagangan ini. Kurang sebulan genap 3 tahun ameen mengenali insan bernama Arfieen ini. Orangnya sangat ramah, suka membantu, juga disenangi oleh semua orang.

Maafkan aku bro, kalau hari ni aku wat macam endah tak endah sangat saat jam menginjak ke jam 5 petang, aku menakung air mata dijaga agar tidak tumpah. Sememangnya hati seorang sahabat tidak dapat untuk dilafazkan untuk berpisah. Tiada lagi teman gelak ketawa d pejabat, tiada lagi teman CAK KOK TANG d Pejabat, Tiada lagi Teman APPLE, tiada lagi teman mengular, TIada lagi teman untuk segalanya d pejabat ini nanti....

Good Luck Bro,
Wishing You All The Best

Dalam tempoh setahun akan datang, pasti aku juga akan melaului saat ini. Pasti aku juga akan melangkahkan kaki untuk pulang ke kampung halaman, menumpahkan pula keringat untuk anak negeri.

Jumpa lagi....








CSR (JP Poliku)

 Antara gambar kenang kenagan kami melakukan aktiviti CSR di WishesHope Kuching..... Tempat yang baru diberikan oleh state government kepada pertubuhan ini,.... Masih banyak yang perlu di lakukan dan akan datang beberapa siri lagi akan menyusul di tempat yang sama,....

InsyAllah bersama-sama kita indahkan tempat ini.....

akan datang Kita akan datang bersama dengan student plak ke tempat ini,....

pasti lagi meriah,....


Thursday, 29 May 2014

Raja Nazrin dimasyhur sebagai Sultan Perak

Raja Dr Nazrin

KUALA KANGSAR - Raja Dr Nazrin Shah ditabalkan sebagai Sultan Perak yang baharu menggantikan Almarhum Ayahandanya, Sultan Azlan Shah.
Pemasyhurhan itu diumumkan sebentar tadi oleh Orang Kaya Bendahara Seri Maharaja Jeneral (B) Tan Sri Mohd Zahidi Zainuddin pada Istiadat pelantikan dan Pengisytiharan Sultan Perak di Balairong Seri Istana Iskandariah, di sini.

Nazrin ditabalkan sebagai Sultan Perak yang ke-35 bagi menggantikan Almarhum Sultan Azlan Shah yang mangkat jam 1.30 petang tadi.

Baginda yang berusia 58 tahun merupakan putera sulung Almarhum Sultan Azlan Shah.




Malaysia peneraju kewangan Islam

Barisan pembentang dalam MCSN8 yang diadakan di Johor, semalam.
PERKEMBANGAN sistem kewangan Islam memberangsangkan di negara ini menjadikan Malaysia antara negara peneraju sukuk terbesar di dunia berbanding negara Timur Tengah.

Pengarah Eksekutif Akademi Penyelidikan Syariah Antarabangsa dalam Kewangan Islam (Isra), Profesor Dr Mohamad Akram Laldin berkata, selain itu, kelengkapan infrastruktur, pengawal selia dan peraturan perundangan yang saling menyokong antara satu sama lain juga menjadi pendorong.

Menurutnya, selepas hampir 30 tahun membentuk sistem kewangan Islam, Malaysia kini menjadi contoh dalam sektor berkenaan kepada negara-negara lain berikutan kelebihan kemudahan infrastruktur lengkap di negara ini.

“Malaysia ialah pengeluar sukuk terbesar di dunia berbanding negara Timur Tengah seperti Emiriyah Arab Bersatu, Arab Saudi, dan Bahrain. Isu kewangan Islam telah bermula di negara kita sejak 1980-an.
“Kita sekarang dalam proses untuk memantapkan serta melakukan inovasi daripada sistem kewangan Islam yang ada kini,” katanya selepas Perasmian Muzakarah Cendekiawan Syariah Nusantara kali ke-8 (MCSN8) di Hotel Thistle, di Johor Bahru, semalam, yang dirasmikan Speaker Dewan Undangan Negeri Johor, Datuk Mohamad Aziz.

Hadir sama, Mufti negeri, Datuk Mohamad Tahrir Samsudin; Penasihat Agama Islam negeri, Datuk Nooh Gadot dan Ketua Eksekutif Kolej Pengajian Islam Johor (Marsah), Profesor Dr Mohamad@Md Som Sujimon.

Muzakarah dua hari itu bertemakan menangani cabaran dan merintis inovasi dalam kewangan Islam dan turut dihadiri cendekiawan dalam bidang berkaitan dari negara luar termasuk Brunei, Indonesia dan Singapura.



Wednesday, 28 May 2014

SUMBANGAN KEWANGAN MELALUI INTERNET BANKING (BANK ISLAM)

Assalamualaikum,

Tuan/Puan,

Muslimin dan Muslimat , saya selaku bendahari Pusat Islam PKS memaklumkan bahawa jika ada sumbangan kewangan daripada pihak luar atau pihak  Tuan/Puan bolehlah disalurkan melalui perbankan internet (Bank Islam). Maklumat  akaun adalah seperti berikut :



Nama akaun       :               Surau Al-Muhandisin

No akaun             :              11013010068475


Terima Kasih

Mohd Azahar Bin Jantan
Bendahari Pusat Islam,PKS
EXT -215

Anak Malaysia bantu Jepun #ThomasCup

Izuan (kiri) memberi arahan kepada Momota dalam satu kejohanan di India pada 2011. Foto: (http://izuanibrahim84.blogspot.com
DI SEBALIK kejayaan pasukan Jepun merangkul kejuaraan Piala Thomas kelmarin, ramai tidak mengetahui pasukan negara matahari terbit itu sebenarnya dibantu oleh anak Malaysia.

Individu tersebut ialah Izuan Ibrahim. Anak kelahiran Kelantan itu adalah jurulatih kepada pemain perseorangan Jepun, Kento Momota yang menewaskan pemain negara, Chong Wei Feng dengan straight set 21-15, 21-17.

Kemenangan Momota, 19, memastikan Jepun mendahului 2-1 pada aksi final di New Delhi.

Izuan yang merupakan seorang bekas guru ketika ini berkhidmat sebagai jurulatih remaja pasukan kebangsaan Jepun di bawah Nihong Badminton Association dan jurulatih di RS Hamanaka.

Dalam Facebook beliau, Izuan turut memuat naik status menyentuh kehebatan Zulfadli Zulkifli yang mengalahkan Momota di separuh akhir Kejohanan Badminton Remaja Dunia pada 2011.

"Pada 2011, saya tumpang gembira apabila Zulfadli muncul juara dunia. Saya juga sedih apabila gagal membantu Momota di separuh akhir.

"Apa pun, 2014 menyaksikan permainan Momota semakin matang dan dia berjaya menewaskan ramai pemain hebat. Sekarang, saya sedih melihat kedudukan Zulfadli," katanya dipetik dari Facebook beliau.


SUMBER

Tuesday, 27 May 2014

JAKIM......

V SENARAI NON HALAL. Please forward to our muslim.         
SENARAI BARANG YANG MENGANDUNGI LEMAK BABI:          
-minyak masak lam soon (cap helang & buruh)         
-Ubat pearl cream arche (thailand)         
-Ajinomoto (thailand)         
-Ais krim harga rm1.00 ke atas          
-Semua tauhu buatan orang cina          
-Sabun luv & lotion badan buatan malaysia usa thailand          
-Sabun FAB berbuku         
-Lobak jeruk          
-Mee & kueteow basah buatan cina         
-Krim muka hazeline show      
-semua jenis serbuk mee segera terutama MAGGI          
-Pucuk,kulit popia,fish cake,bebola ikan buatan orang cina          
-Daging burger import       
-Sardin,kari ayam dalam tin & yong taufu buatan orang cina          
-Kasut bola jenis gold cup      
-Berus gigi jenis reach       
-Mee kering (sanggol)          
-Semua sabun mandi yang diimport (yang berminyak selepas dibasuh)         
-Ajinomoto kecuali keluaran kilang lot 5710 jalan kuchai lama kl          
-semua jenis shampoo kecuali keluaran orang islam          
-Have pearl cream          
-Ramuan kentucky fried chicken & mc donald         
-beehon segera siam         
-Mee rebus tulang & kiub perasa ayam          
SENARAI BARANG YANG MENGANDUNGI GELATIN LEMAK BABI DAN BINATANG TIDAK HALAL:       
-Dairy milk coklat          
-Coklat cadbury/ chewing gum          
-Sugus strawberry          
-Passer doily mixture         
-Trebo mint chewing gum / peppermint          
-Scothes vikmin          
-Share extra atrenght         
-black current jelly          
-Royal gulaman & decarl oranges          
-Valvis gelatin          
-Sarung kapsul ubat          
-Ais krim dalam bekas plastik          
-Gula gula fruities          
-Cake met- vilber funch      
-Coklat cake          
-Tepung kastard lady's choice          
-Semua jenis jelly dan gincu bibir          
-Keseluruhan jenis sheisedo          
-Lady's choice jelly          
SENARAI BARANG YANG MENGANDUNGI ALKOHOL          
-Barangan avon keseluruhannya          
-Pewangi ketiak  terutama jenama vitalis & concord         
-Minyak rambut brylcream (hijau)          
-Racun serangga jenis spray seperti sheltox,baygon,mortin       
-Seluruh ubat batuk jenis sirap          
-Keseluruhan ball pen dakwat kering         
-Tonik baby grape water,tonik waterberry compaund, minyak yuyi      
-pringles potato chips         
*kami dalam keresahan memohon maaf atas kelewatan memberitahu perkara di atas,pastikan pakaian anda tidak terkena bahan bahan diatas terutama pakaian sembahyang. TOLONG CETAK DAN EDARKAN RISALAH INI KEPADA SEMUA SAUDARA ISLAM KITA          
Amaran oleh kerajaan malaysia berHati-Hati sebelum makan.          Dr safurah hj jaafar:          Principal assistant directory ministry of health, malaysia          Tel 03-2540088          Kod panduan lemak babi dalam makanan fat dan minuman (pig code guide)          *E100          *E110          *E120          *E140          *E141          *E153          *E210          *E213          *E214          *E216
*E234          *E252          *E270          *E280          *E325          *E326          *E327          *E334          *E335          *E336          *E337          *E422          *E430          *E431          *E432          *E433          *E434          *E435          *E436          *E440          *E470          *E471          *E472          *E473          *E474          *E475          *E476          *E477          *E478          *E140          *E481          *E482          *E483          *E491          *E492          *E493          *E494          *E495          *E542          *E570          *E572          *E631          *E635          *E904          
*babi sudah jelas haramnya . Risalah ini diedarkan oleh dr. Rasheed Mos,UNiversiti malaya kl,persatuan pengguna malaysia, majlis agama islam malaysia,jabatan kastam malaysia. Kajian ini hasil gabungan oleh mahasiswa utm,uum,usm,uia,um,ukm & Cap.          Ada sedikit maklumat mengenai ketidakhalalan produk di pasaran iaitu :          
1.Shampoo dan facial DOVE          2.Pringles potato chips          
3.Lychee NARCISSUS       
KESEMUA YG DI ATAS ADA MENGANDUNGI LEMAK KHINZIR.          JAKIM telah menghantar surat pada semua retailer supaya tutup tanda          halal pada produk tersebut.          
Kepada semua muslimin dan muslimat tolong sebar2kan info ini kepada umat islam yg lain. Untuk mendapat kesahihan tentang hal ini sila lawati website          http://www.halaljakim.gov.my/          Sekian wassalam.        
  HARAP DIHEBAHKAN.

Monday, 26 May 2014

Daren: Maafkan saya Malaysia

Liew Daren tekad mahu beraksi dalam skuad Piala Thomas di New Delhi, Mei ini.
KAPTEN skuad negara, Liew Daren memohon maaf kepada seluruh rakyat Malaysia kerana gagal memberikan mata kemenangan kepada pasukan Malaysia dalam merebut Piala Thomas, malam tadi.

Kekalahan 2-3 ke atas Jepun sekali gus meranapkan impian untuk menamatkan kemarau selama 22 tahun menjulang trofi berkenaan.

Daren yang diturunkan sebagai perseorangan ketiga menjadi sandaran buat seluruh rakyat Malaysia untuk menghadiahkan kemenangan kepada Malaysia setelah terikat 2-2.

Setelah berhempas pulas, Daren akhirnya terpaksa akur tewas di tangan Takuma Ueda 12-21, 21-18, 17-21.

"Saya minta maaf kepada seluruh rakyat Malaysia. Saya sudah berikan aksi terbaik tetapi jika ada juga pihak yang mahu salahkan saya, saya tidak boleh berbuat apa-apa," katanya selepas perlawanan malam tadi dipetik BH Online.

Daren berkata, beliau memang terlalu mahu memberikan kemenangan kepada skuad negara selain membuktikan kemampuan sebenarnya selepas aksi hambarnya dalam dua perlawanan peringkat kumpulan sebelum ini.

"Apa yang saya boleh katakan, perlawanan ini sedikit sebanyak memberikan motivasi dan pengajaran berguna kepada saya untuk menghadapi kejohanan seterusnya nanti," katanya.



Sunday, 25 May 2014

#TTTE The Prepaid That pays

Earn This points and redeem for your stay at tune hotels or airasia flight ticket.... 

I just got this points by using my phone..... 

Ask me how.... 

#TTTE 

#JPPoliku Selfie......




#Cadburry #Haram #Porcelyne #Babi



#Mekah


assalamualaikum pada hari mengerjakan haji dimekah, seorang perempuan ingin mengambil gambar disebuah hotel yang mana tempat perempuan itu tinggal. lalu, pada hari terakhir beliau berada dihotel tersebut, perempuan itupun mengambil gambar di depan cermin hotel. pada masa mengambil gambar, ada seorang perempuan yang sama seperti beliau didalam cermin itu. subhanaAllah! semoga tiada apa apa terjadi terhadap perempuan itu. C/P.

Thursday, 22 May 2014

#Zalora #Zalora #Zalora........ 10# Wow!!!!!!


Real Men Style Guide to fit

#AFriend from Past


Some usefull information

Assalam...kawan2...sekadar info...ada srg Jururawat muda ....umur 30..anak 2..meninggal sbb pankress bengkak ngan organ failure...semggu kat icu htaa...keje kat wad 8...Dr kata mgkin sbb pengambilan 3 jamu..salah satu dia ambk herbalife..satu lg nama anggun...satu lg x pasti....semggu intubate
Husband Jururawat Muda tu bawak 3 botol jamu yg dia mkn
Acaiberi...herbalife...anggun
Dtg dgn gastrik je..pastu teruk...intubate 4-5 hari..tp mmg dh failure semua...meninggal dah smlm..icu kuantan siap buka je pintu icu bg peluang kat staff g tgk dia..
produk yg ada acaiberi jgn ambik tau...kebanyakannya ada sibutramine.
Kongsi dr rakan ppf dr biro pengawalan farmasiutikal pj

Bachelors' outing



Wednesday, 21 May 2014

#PoliteknikMalaysia

Mohon laluan:

Semakan kemasukan ke politeknik sesi jun 2014 boleh dibuat mulai 19hb mei 2014 di www.politeknik.edu.my.

Kpd calon gagal mendapt tempat, rayuan boleh dibuat secara online di www.politeknik.edu.my.

Mohon sebarkan maklumat ini kpd rakan2 grup watsap yg lain. Tk

Cerita Lucu #1: Mengapa Perlu Kahwin? #PecahPerut

Udin baru berusia 14 tahun. Dia tahu yang minggu depan kakaknya yang sulung akan berkahwin.

"Kakak... kenapa akak mesti kahwin?" Tanya Udin petah.

"Nanti Udin dah besar, Udin tau sendiri la... ",jawab Kakak Udin.

Nyata Udin tidak berpuas hati dengan jawapan tersebut.
Esoknya seperti biasa, Udin akan bertandang ke rumah Harun dan Karim apabila balik dari kelas mengaji Quran. Harun dan Karim merupakan sahabat baik dan mereka menyewa sebuah rumah berhampiran dengan rumah keluarga Udin. Mungkin kerana sama-sama masih teruna, Udin selesa duduk melepak di rumah Harun dan Karim walaupun umur mereka jauh berbeza.

Semasa Udin sampai ke rumah bujang tersebut, Harun dan Karim sedang asyik menonton cerita kegilaan mereka, CSI-Vegas.

"Harun, kau tolong garu belakang aku! Aduh, gatalnya!" Pinta Karim.
"Ah, tak kuasa aku! Tulah! Aku suruh kahwin kau tak nak. Kalau tak, boleh gak bini kau tolong garu belakang." Balas Harun pula.


Udin tiba-tiba berasa amat gembira. Kini dia sudah dapat jawapannya.

"Kakak! Saya dah tahu sebab apa kakak kahwin!". Kata Udin dengan girang.

"Sebab apa?" Tanya Kakak Udin.

"Sebab gatal belakang!" Jawab Udin yakin.

Bapa mereka yang terdengar perbualan Udin dengan kakaknya itu menyampuk,

"Salah nak... sebenarnya gatal depan........"

Kesibukan Dunia.... #MalaikatMaut #Lalai

Sibuk kejar kehidupan. 

Belajar. Belajar. Belajar. Siapkan assignment. Belajar lagi. Kerja part time. Belajar lagi. Futsal sampai pukul dua pagi. Study. Exam. Exam lagi. Carry marks lagi. Belajar lagi. Kerja sepenuh masa. Rindu orang itu, orang ini. Cemburu orang itu dengan orang ini. Bincang pasal nikah. Lewat bangun solat subuh, tapi lebih risau lewat nak pergi kelas. Tak risau sangat solat lambat. Balik rumah dah lewat, solat asar ke mana, solat maghrib ke mana. Perut lapar, cari makanan. Duit takde, pergi bank. Rasa tak tenang, ada benda tak kena, pakai earphone, dengar lagu apa-apa. Duduk di kawasan lapang, tenangkan fikiran. Al Quran tak bersentuh, masjid tak jejak.

Benda sama lagi dibuat. Sambil online, tiba-tiba terbaca satu tweet,

"Buat apa pun, jangan lupa, Allah nampak semuanya. Malaikat mencatat."

Tanpa rasa tersentuh, hati mula kata, "Benda dah selalu diingatkan. Aku tahulah Allah tu Maha Melihat. Malaikat tu sentiasa mencatat."

Teruskan dengar pula lagu Mr Saxobeat, online lagi. Main game.

Tanpa rasa diperhatikan, sebenarnya malaikat maut daripada pagi duk pandang kita. Terbangun solat subuh lewat, Allah tahu. Malaikat kiri kanan tahu. Malaikat maut pun tahu.

Sambung dengar lagu Starships pula. Sibuk-sibuk dengar, mulut pun ikut sekali menyanyi. Baca Al Quran? Ala nanti-nanti boleh.

Malaikat maut menjengah lagi.

Tiba-tiba terdengar azan. Tengah syok online ni. Tengok jam. Awal lagi. Teruskan online dulu, lagi sepuluh minit solatlah. Berlalu sepuluh minit, tengok jam, cipta alasan lain pula. Sampai dah tinggal lima minit waktu nak habis, baru pulun lari pergi wudhuk, nak solat. Itu Alhamdulillah solat. Yang terus tak solat sebab alasannya dah terlewat? Guane tu?

Malaikat maut ziarah lagi.

Nasib tak nampak je malaikat maut tu. Kalau nampak, confirm masing-masing tak ada masa nak buat benda lagha. Setiap masa pun nak buat baik je.

Sebelum tidur, belek-belek phone dulu. Wish goodnight kat boyfriend/girlfriend dulu.

"Biy, nanti kejut I bangun solat subuh eh? Goodnight sayang. I love you. Esok mesej lagi :*"

Baru nak tutup mata, nak tidur. Tiba-tiba ada orang ketuk pintu. Ah sudah. Siapa pulak nak kacau aku ni.

"Nak apa?"

Kasar intonasi. Bengang kononnya ada orang kacau waktu mengantuk macam ni.

"Nak nyawa kamu. Masa kamu di dunia sudah tamat. Wahai anak adam, ini adalah waktu pertemuan kembali antara seorang hamba dengan Pencipta segala ciptaan."

Tergamam.

Ah. Macam mana ni. Aku belum sempat baca Quran. Aku dah lama tak solat taubat. Solat aku yang lepas-lepas ni yang aku sengaja tinggal nak buat macam mana.

Mati mana boleh tangguh lagi. Aduh. *tepuk dahi*

Esok dah janji dengan kawan nak main futsal. Nak g ride , Dah janji nak mesej awek. Esok kena hantar assignment, deadline. Macam mana ni.

Lalu malaikat maut pun masuk ke dalam bilik.

Dengan muka cuak, cuba merayu mohon ditangguhkan waktu mati. Kita lupa, malaikat maut itu sentiasa memerhati. Tunggu masa nak ambil nyawa. Selama ni leka dengan dunia. Bila tiba hari kematian, baru yakin yang mati tu bila-bila. Tapi.... semuanya dah terlambat.

Jadi, mulai dari sekarang. Rancanglah kematian sebaik-baiknya. Nak mati dalam keadaan sudah bertaubat, atau nak mati dalam keadaan sibuk buat maksiat? Tepuk dada, tanya iman. Assalamualaikum wbt.
#share kt grup, mgkin ada mnfaatnya.

Jemputan Penyertaan Gerai Niaga Konvokesyen ke22

Selamat pagi dan Salam Sejahtera…


Sempena dengan Majlis Konvokesyen ke-22 PKS pada 24 JUN 2014(SELASA) di Four Points Hotel, J/K Gerai Niaga Konvokesyen ke-22 ingin menjemput staff PKS yang berminat untuk turut serta dalam memeriahkan majlis. Staff  yang berminat untuk menjual barang-barang boleh bergerak dibawah UNIT CSR jabatan masing-masing. Bayaran penyertaan lot sebanyak RM100.00 untuk UNIT CSR yang terlibat.Sekiranya ada staff yang ingin bergerak / berniaga secara solo, bayaran penyertaan lot adalah sebanyak RM250.00.

Bayaran penyertaan adalah berdasarkan kategori seperti berikut :

PENGUSAHA GERAI
BAYARAN PENYERTAAN
Pelajar (Student Business Center,PKS)
Tiada bayaran dikenakan
Pelajar/bekas pelajar/Alumni PKS
RM50.00
Koperasi / BAKSRI
RM100.00
Staff PKS
RM250.00
Unit CSR Jabatan
RM100.00
Peniaga luar
RM350.00


Penyertaan adalah tertakluk kepada kekosongan tempat, jenis perniagaan dan pengembalian Borang Tempahan Permohonan Lot Niaga serta bayaran penyertaan kepada J/K Gerai Niaga Konvokesyen Ke-22 PKS.

Para pengusaha dikehendaki membuat bayaran secara tunai kepada J/K Gerai Niaga Konvokesyen Ke-22 PKS selewat – lewatnya pada 13 Jun 2014(Khamis). Sila hubungi Cik Helen Unyan Anak Embul / Pn.Diana Lim / Pn Noor Hafizah di Jabatan Perdagangan (082 – 845596 ext.:418/419). Mana – mana pengusaha yang tidak menepati tarikh bayaran berkenaan, permohonan tempahan lot niaga anda akan terbatal serta merta.

Jualan bunga basah/bunga hidup serta makanan/minuman basah adalah dilarang sama sekali.


Sekian, terima kasih.


"BERKHIDMAT UNTUK NEGARA"
"POLITEKNIK MENTRANSFORMASI KEHIDUPAN"

Saya yang menurut perintah,

Helen Unyan Anak Embul
J/K Gerai Niaga Konvokesyen Ke-22 PKS
Tel HP           : 011 - 26825029
Email PKS      : helen@poliku.edu.my

Email Gmail   : myhelena73@gmail.com

Tuesday, 20 May 2014

#JanganSalahKanAku Aku Sanggup Membunuh

Ye aku mengaku aku yg tampar dia sampai berdarah.. itupun sebab dia yg mulakan dulu.. dia yg serang aku, bukan aku yg serang dia.. aku dah bagi amaran, jangan ganggu aku.. sekarang bila dah jadi kes semua nk salahkan aku.. ye , aku mengaku salah.. aku yg kotorkan dinding tu dengan darah dia..kejap lagi aku cuci.. tapi ingat, ini amaran aku kepada kawan2 dia yg lain, jangan cuba nak apa2 aku dan keluarga aku lepas ni.. aku dah xteragak agak nak bunuh mereka semua guna Ridsect dan Fumakila.. xguna punya nyamuk..

-MAB-

#Miri mungkin jadi ibu negeri Sarawak yang baharu

#MIRI - Pembangunan pesat bandar Miri sejak ia mendapat status bandar raya pada 2005 mungkin boleh menggantikan bandar raya Kuching sebagai ibu negeri Sarawak yang baharu, kata Ketua Menteri Sarawak Tan Sri Adenan Satem.

Beliau berkata berikutan banyak projek projek pembangunan dilaksanakan di bandar raya Miri sekarang, bukan satu perkara yang mengejutkan apabila bandar raya Miri boleh mengatasi populariti bandar raya Kuching pada masa akan datang.

"Bandar raya Miri begitu pantas mengejar kemajuan bandar raya Kuching dan bandar Sibu," katanya pada majlis pecah tanah projek Miri Central Park di sini hari ini.

Miri dinaikkan taraf bandar raya pada 20 Mei 2005 dan sejarah yang dicipta  menjadi bandar raya bukan ibu negeri yang pertama di negara ini untuk diberi status tersebut.

Mengenai projek taman itu, Adenan menyambut baik inisiatif kerajaan negeri dan swasta yang akan mengubah bandar raya Miri menjadi lebih bertenaga daripada sebelumnya.

Digelar sebagai pembangunan pinggir laut autentik yang pertama di negeri ini, Miri Central Park diliputi 6.28 hektar tanah dan dijangka siap pada awal 2016.

Taman ini yang dilaksanakan secara bersama antara Pantai Bayu Indah, ahli Kumpulan Samling dan Lembaga Pembangunan dan Lindungan Tanah (Pelita), yang dimiliki badan berkanun negeri.

Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Samling Datuk Seri Yaw Chee Ming yang turut berucap pada majlis itu berkata konsep Miri Central Park itu merupakan sebuah taman bandar yang akan menjadi venue untuk budaya, perayaan dan hiburan sepanjang tahun.

Beliau berkata antara ciri utama kawasan itu ialah laluan pejalan kaki pinggir laut 500 meter, sebuah amfiteater dan taman permainan yang besar untuk berkelah dan aktiviti air.

"Saya gembira untuk mengumumkan bahawa kami akan melabur RM40 juta bagi pembangunan taman ini," katanya. - Bernama

‘Penny Wise Pound Foolish’

Pandai berjimat namun tetap membazir
TERDAPAT satu ungkapan lama popular ‘Penny Wise Pound Foolish’ yang boleh difahamkan dengan maksud bijak mengurus wang atau perbelanjaan secara kecil-kecilan tetapi kurang mahir dalam perbelanjaan yang besar.

Dalam erti kata lain, ia merujuk kepada seseorang yang begitu cermat menyimpan atau mengurus perbelanjaan kecil tetapi tidak menghiraukan kerugian atau perbelanjaan yang besar.

Sebagai contoh, terlampau teliti dengan penggunaan elektrik dan air tetapi di luar asyik berbelanja dengan kawan dan suka memiliki barangan berjenama walaupun di luar daripada kemampuan.

Kebanyakan daripada kita memilih jalan yang mudah dalam pengurusan perbelanjaan dengan mengikut bajet bulanan yang dibuat.

Tetapi, adakah dengan cara sedemikian kita dapat memperbaiki pengurusan wang simpanan atau meningkatkan jumlah wang simpanan kita?

Berikut adalah beberapa contoh:

1.     Membayar premium insurans dengan jumlah yang banyak.
Sesetengah masyarakat mengambil premium insurans dengan pakej yang mahal kerana mereka tidak tahu bagaimana untuk menambah kewangan mereka.
Objektif utama kita membeli insurans ialah untuk melindungi diri dan orang yang kita sayangi daripada bebanan kewangan apabila berlakunya sesuatu kecemasan atau kejadian yang tidak diduga. Pilihlah pakej insurans yang berekonomi tetapi memberi faedah yang banyak supaya lebihan wang daripada pembayaran premium boleh disalurkan kepada tabung simpanan.

2.     Gagal untuk menambah simpanan apabila pendapatan meningkat.
Adalah perkara biasa apabila seseorang itu meningkatkan taraf hidup mereka apabila pendapatan mereka bertambah.
Ini merupakan sifat yang biasa kerana mereka inginkan kehidupan yang lebih selesa.
Sifat ini adalah tidak digalakkan.
Mengapa tidak anda menambahkan simpanan anda setiap kali pendapatan anda meningkat?

3.     Tidak menambahkan pulangan dalam simpanan.
Satu kesilapan yang biasa kita lakukan ialah menyimpan wang yang banyak tanpa mengusahakan sebarang dana pelaburan yang boleh memberi pulangan yang baik.
Terdapat pelbagai jenis pelaburan yang boleh anda bandingkan dari segi undang-undang dan risiko.
Peluang anda untuk menjana lebih kekayaan ialah melalui pelaburan yang mempunyai risiko yang rendah dan sah di sisi undang-undang.
Perlu diingat, anda tidak perlu melabur kesemua wang anda dalam satu pelaburan sahaja, tetapi pelbagaikan pelaburan anda.

Contoh lain termasuk:

-     Tidak membeli banyak pakaian mahal tetapi menghabiskan duit menukar almari pakaian kerana kualiti rendah. Ini tidak bermaksud anda perlu membeli pakaian mahal, tetapi pastikan anda menikmati nilai wang terhadap barangan yang anda beli itu.
-     Menerima surat saman akibat tidak membayar parking bermeter.
-     Membeli barangan secara pukal ketika jualan murah dan akhirnya membuang barang itu akibat lebihan atau melebihi tarikh luput
-     Pada bulan Ramadan, kebanyakan kita membeli banyak makanan untuk berbuka dan terpaksa buang makanan itu kerana tidak mampu menikmati kesemua juadah
-     Memberi duit raya kepada adik-beradik dan sanak saudara secara berlebihan tanpa menyedari status kewangan selepas musim perayaan
            

Seperti yang anda lihat, ‘Bijak apabila sedikit, kurang cermat apabila banyak’ boleh mengajar kita cara membuat keputusan kewangan.


Monday, 19 May 2014

Tertekan punya pasal

Kisah suami yang tertekan          
ISTERI : Kenapa abang call? 
SUAMI : Abang tertekan...
ISTERI : Abang ok? Abang ada masalah ape ? Citer la kat saya...
SUAMI : ??? Saya tertekan jer... Mana ada masalah apa-apa... 
ISTERI : Kalau abang ada masalah cerita laa... 
SUAMI : Masalah apa nye.. Abang ok jer... Abang cume tertekan jer...
ISTERI : Yela.. Kalau abang tertekan.. Abang kene cerita kat saya...
SUAMI : Adoi. . . Tertekan pun kene cerita ke? Masa keluarkan telefon dari poket, abang tertekan nombor telefon sayang... Abang dah cakap 'TERTEKAN' tapi awak tak faham-faham... 
ISTERI : %$&@^*@#~

#FamilyDay #Kopoliku Lagi dan Lagi dan Lagi





Sunday, 18 May 2014

Something to read....

1 Let’s say it’s 7.25pm and you’re going home (alone of course) after an unusually hard day on the job.

2 You’re really tired, upset and frustrated. 

3 Suddenly you start experiencing severe pain in your chest that starts to drag out into your arm and up in to your jaw. You are only about five miles from the hospital nearest your home.
4 Unfortunately you don’t know if you’ll be able to make it that far.

5 You have
been trained in CPR, but the guy that taught the
course did not tell you how to perform it on yourself.

6 HOW TO SURVIVE A HEART ATTACK WHEN ALONE
Since many people are alone when they suffer a heart attack, with out help, the person whose heart is beating
improperly and who begins to feel faint, has only
about 10 seconds left before losing consciousness. 

7 However, these victims can help themselves by coughing
repeatedly and very vigorously. A deep breath should be taken before each cough, and the cough must be deep and prolonged, as when producing sputum from deep
inside the chest. 

A breath and a cough must be repeated about every two
seconds without let-up until help arrives, or until
the heart is felt to be beating normally again.

8 Deep breaths get oxygen into the lungs and coughing
movements squeeze the heart and keep the blood circulating. The squeezing pressure on the heart also helps it regain normal rhythm. In this way, heart attack victims can get to a hospital. 

9 Tell as many
other people as possible about this. It could save
their lives!!

10 A cardiologist says If everyone who gets this mail

Kindly sends it to 10 people, you can bet that we’ll save at least one life.

11 Rather than sending jokes please..contribute by forwarding this mail which can save a person’s life….

12 If this message comes around you ……more than onceu…..please don’t get irritated……U need to be happy that you are being reminded of how to tackle….Heart attacks….AGAIN…
From
DR.N Sivakadakshm,senior cardiologist

#FamilyDay KoPoliku Berhad

Semalam mula family day KoPoliku Berhad d damai puri beach n spa, santubong.... So adalah cabutan bertuah.... Apa yang ameen dapat?? Ini lah apa yg ameen dapat.... Ok x?? Hehehe

Ok lah since kat rumah pun belum Ada toaster Lagi kan.... Actually Ada cerita d sebalik cerita toaster ni.... Macam mana ameen Boleh dapat toaster at the end.... 

Btw, cabutan pertama Hadiah, ameen dapat satu set Tupperware yang ameen Sendiri pun tak tahu macam mana nak fully utilized kan menatang tuh... So ameen pun offer lah Tukar Suka sama Suka Hadiah cabutan bertuah tu... N ameen tujarkan dengan kettle.... 

Then Ada plak sorang Lagi dapat this cute toaster, so ameen pun gatal jugak Tanya nak Tukar tak?? Mcm tu lah the story how ameen dapat this toaster.... 

Bervual kan?? Hehehe 

Adios
-MAB-

FamilyDay KoPoliku.....





Friday, 16 May 2014

16 May - #teachersDay



Happy Teachers day to me and to my fellow friends and not to mentioned, all my former teachers during my primary school, secondary school, High School, and my uni Lecturers last but not least, my trainer at Maybank (Kristal) and Puan Nurkhayati at Hong Leong Bank Berhad (Bandar Bukit Tinggi Branch)

-Adios-
MAB

Monday, 12 May 2014

KENALI #TONEEXCEL

Tahukah anda bahawa dengan hanya menggunakan simkad Toneexcel yang “lain daripada yang lain”, anda mampu menjadikan telefon bimbit anda sebagai satu sumber pendapatan yang sangat lumayan dan sangat mudah? Jika anda juga seperti kami yang ada memperuntukkan sejumlah wang setiap bulan untuk telefon, anda pasti boleh melakukan bisnes ini dengan mudah.

Mungkin anda tidak percaya, tetapi ramai orang telah menggunakan teknik ini dan telah berjaya memperolehi pendapatan sehingga beribu-ribu sebulan.

Tahukah anda bahawa apabila anda membeli simkad dari sesebuah kedai telefon, kedai tersebut akan mendapat pulangan yang lumayan daripada Telco anda selagi anda masih menggunakan simkad tersebut? Ini bermakna, jika anda telah menggunakan simkad yang anda sedang guna sekarang ini selama 10 tahun, maka selama 10 tahun jugalah kedai telefon di mana anda beli simkad itu menerima komisen daripada telco anda.
Pernahkah telco anda memberi anda komisen apabila anda menyarankan telco tersebut kepada saudara-mara dan keluarga anda? Sudah tentu tidak.

Alangkah baiknya jika anda boleh menjadi seperti taukeh kedai hanfon yang hanya perlu menjual simkad sekali tetapi menerima komisen selama-lamanya. Berita baiknya ialah, dengan Toneexcel, anda kini mampu menjadi pengedar simkad dan dibayar komisen untuk selama-lamanya. Sila baca lebih lanjut dengan teliti untuk memahami potensi bisnes Toneexcel dan bagaimana ia boleh membantu anda menambah pendapatan sampingan.

#TTTE



#Use Your phone to make more money and worth for your money as well

#TuneTalkToneExcel #TTTE Marketing Plan


#TuneTalkToneExcel #TTTE Marketing Plan

Thursday, 8 May 2014

Ijazah sarjana MUDa perakaunan


I missed my Abah.....

PESAN IBU TENTANG AYAH:    
                                                                                                                                                                                                                                                                  
Anakku…                                                                                                                                                                                                                                                                    
Memang ayah tak mengandungmu..                                                                                                                                                                                                                                                        
Tapi,                                                                                                                                                                                                                                                                             
Darahnya mengalir didarahmu. Darinya kau diwarisi namanya, kedermawanan & kerendahan hati                                                                                                                                                                                   

Memang ayah tak melahirkanmu...                                                                                                                                                                                                                                                                                   
Tapi,                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       
Suaranya-lah yang pertama mengantarkanmu pada Allah ketika kau lahir.                                                                                                                                                                                                                        

Memang ayah tak menyusuimu...                                                                                                                                                                                                                                                                                       
Tapi,                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      
Dari keringatnyalah setiap suapan yang menjadi air susumu.                                                                                                                                                                                                                                               

Ayah memang tak menjagaimu setiap saat...                                                                                                                                                                                                                                                                     
Tapi,                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       
Tahukah kau dalam do’anya tak pernah terlupa namamu disebutnya.                                                                                                                                                                                                                                 
Tangisan ayah mungkin tak pernah kau dengar...                                                                                                                                                                                                                                                               
Kerana,                                                                                                                
                                                                                                                                                                                            Dia ingin terlihat kuat agar kau tak ragu untuk berlindung di lengannya dan dadanya ketika merasa tak aman.                                                                                                                                                                    Pelukan ayahmu mungkin tak sehangat dan seerat ibu...                                                                                                                                                                                                                                                     
Kerana,                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       
Cintannya dia takut tak sanggup melepaskanmu.                                                                                                                                                                                                                                                               
Ayah mu ingin kau kuatkan semangat agar ketika kami tiada kau sanggup menghadapi semua sendiri.                                                                                                                                                                                 
Ibu hanya ingin kau tahu...                                                                                                                                                                                                                                                                                                 
Bahawa,                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       
Cinta ayah kepadamu sama besarnya seperti cinta ibu.                                                                                                                                                                                                                                                     
Anakku dari dirinya juga terdapat surga bagimu.                                                                                                                                                                                                                                                               
Maka,                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       
Hormati dan sayangi ayahmu.                                                                                                                                                                                                                                                                                           
Kerana                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      
Ibu adalah tulang rusuk-nya.                                                                                                                                                                                                                                                                                             
Jauh dilubok hatinya dia hanya ingin mampu membanggakan mu di mata Allah, menjadi penolong di Padang Mahsyar serta menjadi hijab dari api neraka.                                                                                                                                                                                                                                                                     
Berbahagialah yang masih punya ibu & Ayah.                                                                                                                                                                                                                                                                   
Sayangi mereka sepenuh hati mu. Bagi yg sudah tidak punya ibu n ayah didunia ini..... titipkan doa mu tiapkali slps solat dan hadiahkan pd mereka bacaan Al Quran serta zikir2 tiap waktu....